Κόσμος

Θύελλα αντιδράσεων για την κλοπή επιγραφής στο Άουσβιτς

Βαθιά οδύνη και θλίψη από τους εβραίους και τον πρόεδρο του Ισραήλ για την κλοπή της επιγραφής.  

“Η Εργασία σε απελευθερώνει”. Αυτή την επιγραφή αντίκρυζαν στην είσοδο οι εβραίοι και όσοι μεταφέρθηκαν από τους Ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Από την Παρασκευή όμως η μεταλλική πλάκα αφαιρέθηκε από αγνώστους και η κλοπή της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, εξέφρασε με επιστολή του τη “βαθιά κατάπληξή του” για την κλοπή, ενώ “βαθιά οδύνη και κατάπληξη” προκάλεσε η πράξη στους συγγενείς των θυμάτων στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

Στο Παρίσι, η “Γαλλική Ένωση των κρατουμένων του Άουσβιτς” χαρακτήρισε την κλοπή “καταστροφή της Ιστορίας” στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, που εκτελέστηκαν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως εβραίοι.
“Αφαίρεσαν ένα ιστορικό σύμβολο” είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ραφαήλ Εσραΐλ και συνέχισε “κατέστρεψαν την Ιστορία, τέλεσαν άθλια πράξη, αναβίωσε ο Ναζισμός”.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Γερμανίας με ανακοίνωση της εξέφρασε “την ελπίδα ότι θα χυθεί φως γρήγορα” στην υπόθεση.  Και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκούϊντο Βέστερβέλε όμως έκανε λόγο για μία πράξη “απεχθή, θλιβερή και εγκληματική” και εξήγησε ότι “εκκινούμε από την αρχή ότι, οι δικαστικές αρχές θα αναζητήσουν, θα κάνουν παν το δυνατόν, ώστε οι δράστες της κλοπής να συλληφθούν, αλλά και να τιμωρηθούν με την κατάλληλη ποινή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος και συγκρούσεις για τρίτη μέρα στο Λος Άντζελες - Καμένα αυτοκίνητα, πλαστικές σφαίρες και οργή για την Εθνουφρουρά
Περίπου 2.000 μέλη της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν γύρω από κυβερνητικά κτίρια - Αν συνεχιστεί η βία ο Τραμπ είναι έτοιμος να στείλει και πεζοναύτες στο Λος Άντζελες
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
3
«Ρεσάλτο» του στρατού του Ισραήλ στο ιστιοφόρο Madleen - «Οι επιβάτες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους»
H γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν, η οποία επιβαίνει στο σκάφος μαζί με ακτιβιστές – συμπεριλαμβανομένης της Γκρέτα Τούνμπεργκ – ανέφερε πως πέντε ισραηλινά ταχύπλοα είχαν προσεγγίσει το Madleen
Εικόνα από το ιστιοφόρο Madleen
14