Κόσμος

Προβλήματα στις πτήσεις σε Γαλλία και Αγγλία

Χάος από τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις δρομολογίων στα γαλλικά και βρετανικά αεροδρόμια.

 

Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν σήμερα το πρωί στα αεροδρόμια του Παρισιού εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας.
 
Στο αεροδρόμιο του Ορλί ματαιώθηκε το 40% – 50% των πτήσεων, όπως ζήτησε χθες η Γενική Διεύθυνση Αεροπορίας (DGAC), σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αεροδρομίων του Παρισιού.
Στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, οι ματαιώσεις φτάνουν το 30% έως 40% των πτήσεων. Το πρωί ακυρώθηκε και η πτήση των γαλλικών αερογραμμών από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

 
Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι δύο πίστες προσγείωσης του αεροδρομίου του Ορλί άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 06.00, έπειτα από ολονύκτιες προσπάθειες των συνεργείων για τον καθαρισμό τους από το χιόνι.
 
Τα συνδικάτα των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας, από την πλευρά τους ανησυχούν για ένα σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού οργανισμού αεροπορίας (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Λουξεμβούργο), το οποίο θεωρούν ότι θα έχει ως συνέπεια τη διάλυση της DGAC, οι 12.000 υπάλληλοι της οποίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με την DGAC, ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων αναμένεται να σημειωθούν στα αεροδρόμια της Τουλούζης, της Μασαλίας, της Νίκαιας και της Λυών.
Οι έντονες χιονοπτώσεις ξανάρχισαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Βρετανίας προκαλώντας το κλείσιμο αεροδρομίων και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Τα αεροδρόμια του Γκάτουϊκ, νότια του Λονδίνου, και του Μπέρμιγχαμ , στην κεντρική Αγγλία έκλεισαν το πρωί, ενώ ματαιώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις σημειώνονται και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Προβλήματα όμως και στην Ισπανία όπου συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 6
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
24
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν