Κόσμος

Αφγανιστάν:12 νεκροί Αμερικανοί και Καναδοί

 Η CIA επιβεβαίωσε ότι οι 7 Αμερικανοί που σκοτώθηκαν εργάζονταν για την υπηρεσία.

Επτά Αμερικανοί και πέντε Καναδοί-τέσσερις στρατιώτες και μια δημοσιογράφος- σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο Αφγανιστάν….

επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον απολογισμό του 2009, της αιματηρότερης χρονιάς για τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις από το 2001.
 
“Οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην περιοχή RC-East (η στρατιωτική περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, που περιλαμβάνει 14 επαρχίες).
Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε στρατιωτική βάση, όταν ένας άνδρας πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην προκεχωρημένη επιχειρησιακή βάση Τσάπμαν, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Στη βάση αυτή οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Washington Post, τα περισσότερα από τα θύματα εργάζονταν για τη CIA.
 
Εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf) διευκρίνισε από την πλευρά του ότι τα θύματα δεν ήταν αμερικανοί στρατιωτικοί της Ιsaf.
 
Σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
 
“Ενας καμικάζι που ονομάζεται Σαμιουλάχ πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας πυροδοτώντας τη ζώνη του με τα εκρηκτικά και σκοτώνοντας δεκαέξι Αμερικανούς”, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο καμικάζι ήταν αξιωματικός του αφγανικού στρατού.
 
Η Μισέλ Λανγκ που σκοτώθηκε χθες, είναι η πρώτη καναδή δημοσιογράφος που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν. Επρόκειτο για την πρώτη της αποστολή στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.
 
“Οι στρατιώτες εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για την καθημερινή ζωή και για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας.
Οι καναδοί στρατιώτες “σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους Αφγανούς να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και να προωθήσουν τις καναδικές αξίες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.
 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το σόου τελείωσε» στο πλοίο Madleen λέει το Ισραήλ - Η έφοδος του στρατού, τα σάντουιτς και το βίντεο που έδειξαν στους ακτιβιστές
Η αποστολή του «Madleen» είχε ξεκινήσει από την Ιταλία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και βασικών αγαθών στη Γάζα
Ένας ισραηλινός στρατιώτης δίνει ένα σάντουιτς και νερό στην ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ
20
Ανυποχώρητος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Φέρτε τα στρατεύματα, μην αφήσετε τους κακοποιούς να γλιτώσουν» - Πλαστικές σφαίρες και φωτιές στο Λος Άντζελες
Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ανυποχώρητος και διατεθειμένος να πάει την κατάσταση στα άκρα - Μετά την Εθνοφρουρά σε ετοιμότητα βρίσκονται 500 πεζοναύτες
Χάος και επεισόδια στο Λος Αντζελες