Ελλάδα

Παγώνουν οι τιμές 470 φαρμάκων

Μέτρα για την μείωση της σπατάλης στα...
 
 
 

φάρμακα, ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομίας,Υγείας και Εργασίας.

Η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε το “πάγωμα” της τιμής για 470 σκευάσματα, την επανατιμολόγηση 6.000 φαρμάκων, την αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης των αντιγράφων φαρμάκων και την μείωση τιμής σε 89 ακριβά φάρμακα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε πως στα νοσοκομεία θα πραγματοποιούνται πλέον μειοδοτικοί διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων, ενώ προωθείται ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα που θα διασυνδέεται με τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαΐου 2010 τίθεται σε εφαρμογή ο ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, δηλαδή για περίπου το 70% των ασφαλισμένων .Υπολογίζεται ότι μόνο το ΙΚΑ θα πετύχει για το 2010 συγκράτηση δαπανών 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα