Πολιτική

Βουλή: Κόντρες για προϋπολογισμό

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον 

προϋπολογισμό.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε μεν τον τότε προϋπολογισμό, σήμερα όμως υπερψηφίζει τον απολογισμό μόνον για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης και συνέχειας.

“Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και δημοσιονομικού εκτροχιασμού”, είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε για συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων «προκειμένου να καλύψει το κενό παραγωγής έργου και πολιτικής».

“Εδώ και 45 ημέρες έρχεστε απροπαράσκευοι και προχειρολόγοι, αλλά ικανοί στην επικοινωνία, ενώ δεν έχει παραχθεί έργο ουσίας, με δηλώσεις καλών προθέσεων, ανακοινώνοντας αξιολόγηση 35.000 καλόπιστων πολιτών για θέσεις γενικών γραμματέων, τις οποίες κατέλαβαν τελικά κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι που είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ”, είπε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ μίλησε «συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε και η ΝΔ, πιστά και τα δύο κόμματα στο ευρωενωσιακό σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης του κεφαλαίου”.

“Πού πήγαν οι φοροαπαλλαγές και ποια είναι τα «απόρρητα κονδύλια» που αυξάνονται”, διερωτήθηκαν από τον ΛΑΟΣ οι Κ.Αϊβαλιώτης και Αστ.Ροντούλης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ o Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για έναν ακόμη αντιλαϊκό και αδιαφανή προϋπολογισμό.

 Η συζήτηση άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24