Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Ένας αστυνομικός νεκρός και 31 τραυματίες από χειροβομβίδα

Ταϊλάνδη: Ένας αστυνομικός νεκρός και 31 τραυματίες από χειροβομβίδα

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στη νότια Ταϊλάνδη όταν ερρίφθη χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα που αποτελούσε τη βάση τους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η χειροβομβίδα, τύπου M67, ερρίφθη από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα, λίγη ώρα αφότου οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν για το ανάκρουσμα του εθνικού ύμνου στο αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Πατάνι. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας αστυνομικός εξέπνευσε ενώ διακομιζόταν σε νοσοκομείο και άλλοι τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι, Βουδιστές και Μουσουλμάνοι, έχουν σκοτωθεί στις ταραχές που διαρκούν έξι χρόνια στην κατά πλειοψηφία Μουσουλμανική, πλούσια σε καουτσουκόδεντρα περιοχή που γειτνιάζει με την Μαλαισία και αποτελούσε άλλοτε το αυτόνομο ισλαμικό σουλτανάτο Πατάνι.

Οι επαρχίες Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιβάτ ανήκαν στο σουλτανάτο αυτό, που ήταν γνωστό ως Πατάνι, ώσπου προσαρτήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από το βουδιστικό βασίλειο της Ταϊλάνδης.

Οι δράστες – που οι αρχές θεωρούν αυτονομιστές – επιτίθενται σε βουδιστές και μουσουλμάνους που συνδέονται με το Ταϊλανδέζικο κράτος, κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, κρατικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχει κάποια οργάνωση που να αναλαμβάνει σταθερά την ευθύνη για τις επιθέσεις στην περιοχή, όπου η πλειοψηφία έχει μητρική γλώσσα μια Μαλαισιανή διάλεκτο και διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια για εις βάρος της διακρίσεις, ειδικά σε ευκαιρίες απασχόλησης και στο σύστημα της παιδείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε