Κόσμος

Ταξιτζής σε αμόκ σκόρπισε το θάνατο

Άφωνη έχει μείνει η βρετανική κοινή γνώμη από το λουτρό αίματος που σκόρπισε ταξιτζής όταν υπέστη αμόκ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Δώδεκα οι νεκροί, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένας ένοπλος καταλήφθηκε από αμόκ στην βορειοδυτική Αγγλία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον τοπικό πληθυσμό και όλους αυτούς που επλήγησαν, απαντώντας σε ερωτήσεις στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως βρήκε σε δάσος ένα πτώμα και ότι αυτό ότι ανήκει στον δράστη και είπε ότι πρόκειται για τον 52χρονο οδηγό ταξί Ντέρεκ Μπερντ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν και 25 τραυματίες.
 
Νωρίτερα είχε καλέσει τους κατοίκους στο λιμάνι Ουάϊτχέβεν, όπου άρχισαν οι πυροβολισμοί, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10:30 τοπική ώρα στην δυτική Κούμπρια, μέσα και γύρω από τις πόλεις Ουάϊτχέβεν, Σισκέϊλ και Ιγκρεμοντ.

Το 1996 ένας ένοπλος σκότωσε 16 παιδιά και την δασκάλα τους στην πόλη Ντανμπλέϊν της Σκοτίας το 1996, ενώ 16 άτομα σκότωσε ένας άνδρας το 1987 στην πόλη Χάνγκερφορντ της νότιας Αγγλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ