Ελλάδα

ΣΕΒ: ξεχάστε αυξήσεις,προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας

Η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού απέτρεψε τη μείωση του...

εισοδήματος των εργαζομένων κατά 15%, όμως δεν επιτρέπει άλλες προσδοκίες στην παρούσα φάση. Αυτό επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

 

Όπως είπε, προτεραιότητα του ΣΕΒ είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας γιατί οι απολύσεις των εργαζομένων και τα λουκέτα των επιχειρήσεων πάνε μαζί, και γι αυτό οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να αναζητήσουν κοινά μέτρα και κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις με υψωμένη γροθιά στον δρόμο και υπάρχει καιρός για διεκδικήσεις στο τραπέζι του διαλόγου και σήμερα οι καιροί επιβάλλουν τον διάλογο. «Ακόμη και αν σε όλα διαφωνήσουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, «μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μαζί τη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε πως συμφέρον όλων είναι να μην υπάρξει εργασιακή σύγκρουση που θα επιτείνει την επιχειρηματική και την εργασιακή ανασφάλεια, και συμφέρον των εργαζομένων, να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που να ενισχύει αντί να εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.

 

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι συμπεριληπτικό για τα άτομα με αυτισμό», γράφει σε επιστολή του φοιτητής του ΑΠΘ με σύνδρομο Άσπεργκερ
«Έχω ανάγκη από ατομική συμπερίληψη, κατανόηση, και υποστήριξη στην ύπαρξη ενός πλαισίου το οποίο θα δίνει οδηγίες σε όλους τους καθηγητές για το πώς θα συμπεριφέρονται στα αυτιστικά άτομα»
EUROKINISSI
Συνελήφθη ο άνδρας που είχε προσαχθεί για τη δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία στη Λαμία - Βρέθηκε στο σπίτι του το μαχαίρι του εγκλήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα, καθώς και επιπλέον αποδεικτικό υλικό, που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψή του
Δολοφονία 59χρονου επιχειρηματία στη Λαμία 17