Κόσμος

Κηδεύτηκε σήμερα η δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα

Έγινε σήμερα, παρουσία του Νέλσον Μαντέλα, η κηδεία της δισεγγονής του που σκοτώθηκε την παραμονή της έναρξης του Μουντιάλ.

 

Ο Νέλσον Μαντέλα παραβρέθηκε σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ στην κηδεία της δισεγγονής του, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της 10ης Ιουνίου, μετά από συναυλία με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.
 
Ο βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος θα γίνει 92 ετών στις 18 Ιουλίου, μετέβη στο παρεκκλήσι του κολεγίου Σεντ Στίθιανς όπου φοιτούσε η κοπέλα, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του.
 
Η δισεγγονή του Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ , όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη. Ο 23χρονος οδηγός του, ο οποίος είναι και συγγενής της οικογένειας, αποδείχθηκε ότι οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
 
Εξαιτίας του θανάτου της δισεγγονής του, ο Νέλσον Μαντέλα δεν παρέστη όπως είχε προγραμματιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
2
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1