Κόσμος

Χουάν Μανουέλ Σάντος – Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας

Περισσότεροι από τους μισούς κολομβιανούς τον ψήφισαν κι αυτός καλείται τώρα να φέρει την χώρα του ξανά στο προσκήνιο.

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας, και πρώην υπουργός Αμύνης της χώρας Χουάν-Μανουέλ Σάντος, ευχαρίστησε σήμερα τους συμπατριώτες τους για την εκλογή του, μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία.
 
«Για μία φορά ακόμη ευχαριστώ τον Θεό, ευχαριστώ την Κολομβία. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που εννέα εκατ. Κολομβιανοί έδειξαν στο πρόσωπό μου, παρά την πλημμυρίδα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων», τόνισε ο Σάντος προς τους υποστηρικτές του, που γέμισαν ασφυκτικά αίθουσα θεάτρου στην πρωτεύουσα Μπογοτά.
 
«Επιτύχαμε το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό που έχει σημειώσει υποψήφιος στην Κολομβία», τόνισε ο μελλοντικός πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου. Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Σάντος συγκεντρώνει το 69%.
 
Περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Σάντος έπλεξε επίσης το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου και πολιτικού μέντορά του, Άλβαρο Ουρίμπε, «έναν από τους καλλίτερους».
 
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον αντίπαλό του Αντάνας Μόκους, ο οποίος συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο το 27,5% ( με περίπου 3,58 εκατ. ψήφους) και δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που επιδιώκει να σχηματίσει ο Σάντος.
 
«Οι Κολομβιανοί ψήφισαν για να στηρίξουν ένα μήνυμα ενότητας. Και εγώ το λαμβάνω. Από τη στιγμή αυτή είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Κολομβιανών», τόνισε.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία - Χωρίς ρεύμα το Χάρκοβο
Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 165 drones, εκ των οποίων τα 135 αναχαιτίστηκαν από τα συστήματά της αντιαεροπορικής άμυνας
Πόλεμος στην Ουκρανία
FT: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ουκρανία το Ντονμπάς ως αντάλλαγμα για τις εγγυήσεις ασφαλείας
Θετική η Ουάσιγκτον να στείλει στο Κίεβο περισσότερο στρατιωτικό υλικό στην περίπτωση που δεχθεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από τους τομείς ουκρανικών ανατολικών περιφερειών που ελέγχει
Βολοντίμιρ Ζελενσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ αποσύρει από τη Μινεάπολη τους πράκτορες της ICE μετά τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι – Ξεχειλίζει η οργή από τους διαδηλωτές
Η αμερικανική κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο στον Άλεξ Πρέτι, όπως έκανε και με τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ - Αντιδρούν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί με την πολιτική του Τραμπ
Πράκτορες ICE