Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση Τρισέ στον κερδοσκόπο Σόρος για κατάρρευση του ευρώ

Σκληρή απάντηση Τρισέ στον κερδοσκόπο Σόρος για κατάρρευση του ευρώ

Άμεση ήταν η απάντηση του Ζαν Κλωντ Τρισέ στον Τζώρτζ Σόρος και στην άποψή του ότι το ευρώ είναι ένα ελαττωματικό οικοδόμημα.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica τόνισε ότι οι κινήσεις της Merkel θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, των επενδυτών και των επιχειρήσεων και θα συμβάλλουν στην εδραίωση της ανάκαμψης.

Η άποψη αυτή του Ευρωπαίου αξιωματούχου έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε χθες ο επενδυτής George Soros, χαρακτηρίζοντας το ευρώ «ελαττωματικό».

Ο Τρισέ αρνήθηκε τα σχόλια του Σόρος, λέγοντας ότι το ευρώ είναι ένα πολύ αξιόπιστο νόμισμα το οποίο έχει διατηρήσει την αξία του από το ξεκίνημα και έχει επίσης εγγυηθεί τη σταθερότητα των τιμών για εντεκάμισι χρόνια, με το μέσο ετήσιο πληθωρισμό της Ευρωζώνης να διαμορφώνεται στο 1,98% σε αυτή την περίοδο.

«Ένα νόμισμα που εγγυάται σε τέτοιο βαθμό τη σταθερότητα των τιμών, έχει σημαντική αξία τόσο στα μάτια των εγχώριων όσο και των διεθνών επενδυτών», σημείωσε ο Τρισέ.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε