Κόσμος

Μακρόν εναντίον Τραμπ για τις κυρώσεις στον Πούτιν!

Οι νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ρωσίας που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα έχουν «έκνομες» επιπτώσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πλήξουν ευρωπαϊκές εταιρείες, επισήμανε σήμερα η γαλλική διπλωματία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αυτό το νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί, θα επιτρέψει την θέσπιση μέτρων σε βάρος ευρωπαϊκών φυσικών ή νομικών προσώπων. Εξαιτίας αυτού, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό το κείμενο εκτός της χώρας μοιάζουν έκνομες σε σχέση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές Ροματέ.

«Προκειμένου να προφυλαχθούμε από τις εξωεδαφικές αυτές επιπτώσεις της αμερικανικής νομοθεσίας (ή άλλων νομοθεσιών), θα πρέπει να εργαστούμε για την υιοθέτηση των δικών μας διαθέσιμων μέσων σε εθνικό επίπεδο και την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε η ίδια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, προκαλώντας την οργή της Ευρώπης, καθώς επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ