Κόσμος

Σοκαριστικό έγκλημα πάθους! Συνελήφθη καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Η αστυνομία στην Καλιφόρνια συνέλαβε την Παρασκευή έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου Northwestern από το Ιλινόις και έναν υπάλληλο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι αναζητούνταν σε σχέση με υπόθεση μαχαιρώματος στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο, ο καθηγητής Γουίνταμ Λάθεμ και ο Άντριου Γουόρεν κρατούνται στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια. «Και οι δύο θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και ελπίζουμε ότι οι σημερινές συλλήψεις θα φέρουν κάποια ανακούφιση στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αρχές αναζητούσαν τα δύο άτομα, από τη στιγμή που βρήκαν τη σορό του 30χρονου Τρέντον Κορνέλ στο διαμέρισμα του καθηγητή Λάθεμ στο Σικάγο στις 27 Ιουλίου.

Ο Λάθεμ είχε στείλει βίντεο στην οικογένεια του, μέσω του οποίου απολογούνταν για την πράξη του, δήλωσε πηγή της αστυνομίας του Σικάγο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών το θύμα έφερε πολλαπλές μαχαιριές και η σορός του ήταν «ακρωτηριασμένη». Ο καθηγητής και ο Κορνέλ φαίνεται ότι ζούσαν μαζί στο διαμέρισμα αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η σχέση τους με τον Γουόρεν.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του εγκλήματος, αλλά πιθανολογεί ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2