Πολιτική

Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την κλήτευση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και η ΝΔ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή πρέπει να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ώστε τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα να του υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τα όσα ο ίδιος αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του.

Η πρόταση παρά την πρώτη αρνητική θέση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί και από τα 2/5 των μελών της επιτροπής ώστε να λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ο κ Βενιζέλος υποστήριξε πως «όλα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρα», «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο» και εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτελεί το αρμόδιο όργανο ώστε να γίνει αυτή η κρίσιμη συζήτηση  «για το τρόπο που η χώρα πέρασε ξυστά από την καταστροφή και απο τον εφιάλτη».

Η πρόεδρος της Τασία Χριστοδουλοπούλου αφού υπενθύμισε ότι για τον Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί να κληθεί ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την άποψή ότι η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς σκοπούς την Επιτροπή.

Μάλιστα είπε στον κ. Βενιζέλο ότι “δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στα όσα γράφει ο Βαρουφάκης”. Και ακολούθησε η εξήσς στιχομυθία:

– Βαγγέλης Βενιζέλος: Εγώ δεν δίνω αξιοπιστία. Ο Τσίπρας έδινε.
– Τασία Χριστοδουλοπούλου: Περσινά ξυνά σταφύλια.

Η απόφαση για την κλήση ή μη του κ. Βαρουφάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10