Κόσμος

“Πάγωσε” η Μέρκελ! Την γιούχαραν σε προεκλογική συγκέντρωση

Υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) άρχισαν να γιουχάρουν και να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά κατά της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ σήμερα σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει της αναμέτρησης της 24ης Σεπτεμβρίου, στην οποία η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στοχεύει σε μια τέταρτη θητεία.

Μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του AfD, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στα ρούχα τους αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κόμματος και κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν «η μετανάστευση χρειάζεται σαφείς κανόνες» φώναζε και διέκοπτε την καγκελάριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της διάρκειας 33 λεπτών σε μια πλατεία στην πόλη Γκελνχάουζεν στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Συνθήματα όπως “AfD” και «η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ακούγονταν ενώ η πολιτικός, που πρόσφατα επέστρεψε από τις τριών εβδομάδων διακοπές της, επιχειρούσε να εκφωνήσει μια ομιλία όπου αναφερόταν σε θέματα όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό, η οικονομία και το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η Μέρκελ απάντησε στους διαδηλωτές ότι η Γερμανία είναι «μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι μπορούν να δείχνουν τη δυσφορία τους».

Ωστόσο συμπλήρωσε: «μερικές φορές το να ακούει κανείς δεν είναι κακό».

Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις, γιουχαϊσματα από τη μία χειροκροτήματα από την άλλη, όταν η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους επαγγελματίες που βοήθησαν τους 890.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στη Γερμανία το 2015.

«Φυσικά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα έτος σαν το 2015 να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο» σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, όπως το να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στις χώρες της Αφρικής.

https://www.youtube.com/watch?v=sHNZhMR9i5M

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1