Κόσμος

“Πάγωσε” η Μέρκελ! Την γιούχαραν σε προεκλογική συγκέντρωση

Υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) άρχισαν να γιουχάρουν και να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά κατά της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ σήμερα σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει της αναμέτρησης της 24ης Σεπτεμβρίου, στην οποία η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στοχεύει σε μια τέταρτη θητεία.

Μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του AfD, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στα ρούχα τους αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κόμματος και κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν «η μετανάστευση χρειάζεται σαφείς κανόνες» φώναζε και διέκοπτε την καγκελάριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της διάρκειας 33 λεπτών σε μια πλατεία στην πόλη Γκελνχάουζεν στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Συνθήματα όπως “AfD” και «η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ακούγονταν ενώ η πολιτικός, που πρόσφατα επέστρεψε από τις τριών εβδομάδων διακοπές της, επιχειρούσε να εκφωνήσει μια ομιλία όπου αναφερόταν σε θέματα όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό, η οικονομία και το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η Μέρκελ απάντησε στους διαδηλωτές ότι η Γερμανία είναι «μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι μπορούν να δείχνουν τη δυσφορία τους».

Ωστόσο συμπλήρωσε: «μερικές φορές το να ακούει κανείς δεν είναι κακό».

Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις, γιουχαϊσματα από τη μία χειροκροτήματα από την άλλη, όταν η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους επαγγελματίες που βοήθησαν τους 890.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στη Γερμανία το 2015.

«Φυσικά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα έτος σαν το 2015 να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο» σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, όπως το να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στις χώρες της Αφρικής.

https://www.youtube.com/watch?v=sHNZhMR9i5M

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
5