Πολιτική

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: “Αντικειμενική και αξιοκρατική” λέει η Γεροβασίλη

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο είχε την... τιμητική της στην συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ. Όλα όσα είπε η υπουργός.

Για την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

Τα… πρέπει για την αξιολόγηση στο Δημόσιο κατά την Γεροβασίλη

Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα. Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είπε η κ. Γεροβασίλη , έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής κ.α.

[read4more]

Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατομύρια ευρώ. Τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του δημοσίου και όχι με απολύσεις.

“Κάνουμε πράξη τον εξορθολογισμό του κράτους ώστε να καταστεί φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση”, τόνισε. Και συνέχισε: “Η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στοχεύει στο να γίνει η δημόσια διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης”.

Σαν παράδειγμα αποκομματικοποίησης ανέφερε τον επικείμενο διαγωνισμό, τον Σεπτέμβριο, για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Για τους συμβασιούχους ανέφερε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Ακόμη, να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη.

Γεροβασίλη

“Εμείς επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε ώστε αυτό να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη”, είπε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Παπασταύρου με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας: Από τις ΗΠΑ προήλθε το 81% των εισαγωγών LNG το α’ εξάμηνο του 2025
Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Chris Wright – Στο επίκεντρο η περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών και ο Κάθετος Διάδρομος
Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Chris Wright 2
Αυστηρό μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη στους νέους διοικητές νοσοκομείων: Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα χάνει τη θέση του
Ο υπουργός Υγείας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, στα οικονομικά των νοσοκομείων και την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ανακαίνιση των πεπαλαιωμένων υποδομών του ΕΣΥ
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης 3
Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Η αντιπολίτευση επιχειρεί «ξυλόλιο 2» – Μίλησε και ο Τσίπρας που έκανε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι
«Όταν υποβάλουμε αίτημα στη δικαιοσύνη περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για το αίτημα αυτό θα αποφανθεί λογικά σε λίγες ημέρες η πρόεδρος των εφετών Λάρισας» σημείωσε ο υπουργός
Ο Γιώργος Φλωρίδης 3