Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φλαμπουράρης: Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ!

Φλαμπουράρης
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

“Με θλίβει η τοποθέτηση της κυρίας Γεννηματά”. Αυτό απάντησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μετά την επίθεση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό.

Λάβρος κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Όχι μόνο κατά της κυρίας Γεννηματά, ωστόσο, αλλά και της εν γένει στάσης που κρατάει τα τελευταία χρόνια η κεντροαριστερά γενικότερα. Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε σήμερα, Κυριακή 03.09.2017 στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Αφορμή για την κόντρα που έχει ξεσπάσει είναι το άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Documento.

Άρθρο το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά έκαν λόγο για “ύβρη”, τονίζοντας: «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά εδώ.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, λοιπόν, τόνισε πως: «Η τοποθέτηση της κας Γεννηματά , με θλίβει. Κρύβει άγχος. Θα μπορούσε να μην είναι υβριστική. Πιστεύω, συνέχισε, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πορεία του, δεν θα είναι καθόλου ευτυχισμένοι από αυτές τις δηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση απευθύνεται στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο στόχος του είναι να προσελκύσει όλους όσους συμφωνούν ή περίπου συμφωνούν με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα».

Ακολούθως τόνισε: «Εμείς είμαστε η Αριστερά. Από την άλλη πλευρά, οι σοσιαλδημοκράτες και αυτό που λέμε κεντροαριστερά σε αυτό τον τόπο, υπάρχει ανάγκη να αυτοπροσδιοριστεί γιατί έχει χάσει… τα αυγά και τα πασχάλια τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί, να καθορίσει τη στάση του απέναντι στον κόσμο και κυρίως να αποφασίσει ποιά πολιτικά στάση θα έχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί η εκτίμησή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια κεντροαριστερά που μοναδικό εχθρό της έχει την Αριστερά. Μια τέτοια κεντροαριστερά, είναι περισσότερο κεντροδεξιά»!

Παπανδρέου για Τσίπρα: Προσπαθεί να σκυλεύσει την μνήμη του Ανδρέα θεωρώντας μας ηλίθιους

«Το πολιτικό κλίμα και τα πολιτικά ήθη έχουν υποβαθμιστεί» εκτίμησε και πρόσθεσε: «Ένας πολιτικός διάλογος ανάμεσα στα κόμματα είναι αναγκαίος για να βγει πιο εύκολα η χώρα από τη κρίση. Ο διάλογος δεν είναι μόνο να κάτσουν πέντε σε ένα τραπέζι αλλά είναι να διαμορφώνεται η δυνατότητα διατύπωσης απόψεων έστω και με διαφωνίες».

Φλαμπουράρης: “Δεν παραδοθήκαμε”

«Υποσχεθήκαμε να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό», ανέφερε ακόμη ο κ. Φλαμπουράρης. «Και συνέχισε: Σε ένα βαθμό το πετύχαμε. Η μάχη δόθηκε. πολλά πράγματα δεν κερδήθηκαν. Κερδίσαμε ένα ποσοστό αλλά δεν παραδοθήκαμε».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των υποσχέσεων που έχουμε δώσει έχουν μπει σε ένα δρόμο υλοποίησης» υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας: «Αν δεν ήμασταν σε μνημόνιο και μια καταναγκαστική πολιτική… Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το 100% της πολιτικής μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις».

«Δεν έχουμε κατάργηση των Εξετάσεων – Στόχος να αποφορτιστεί το Λύκειο»

Αναφερόμενος στο θέμα της… ανόδου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε: «Έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα όσα θα θέσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 που θα γίνουν εκλογές».

Και συνέχισε, αναφερόμενος στο νέο Λύκειο: «Στον τομέα της νεολαίας υπάρχουν δύο προβλήματα: Ανεργία και πως μέσα από σχολεία και πανεπιστήμια θα ελαφρύνουμε τη ζωή του Έλληνα νέου. Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση σε σχέση με το νέο Λύκειο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς θα λειτουργεί πλέον το εκπαιδευτικό σύστημα: «Στόχος είναι να αποφορτιστεί το Λύκειο. Δίνουμε σημασία στη μείωση μαθημάτων και στο πως θα παράγεται και θα παραδίδεται η γνώση και μια σχετική αποδέσμευση από το σύστημα εισαγωγής. Σε αυτή τη φάση βάζουμε με τα δύο στάδια. Δεν έχουμε κατάργηση των εξετάσεων έχουμε διαφοροποίηση. Δεν υπάρχει υποδομή για να καταργηθούν οι εξετάσεις.

Δίνει (σ,σ, ο μαθητής της γ’ Λυκείου) μία εξέταση τον Ιανουάριο και μία τον Ιούνιο. Καμία νέα εξέταση για την εισαγωγή. Θα έχει δύο ευκαιρίες ο μαθητής καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και την πρώτη αν χρειαστεί ή μόνο τη δεύτερη», διευκρίνισε.

Περί… ΕΝΦΙΑ

«Για τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα αν δεν προσδιοριστούν οι νέες αντικειμένικές αξίες», παραδέχθηκε παράλληλα ο κ. Φλαμπουράρης και σημείωσε: «Ελπίζω του χρόνου στη Θεσσαλονίκη θα μπορέσουμε να πούμε τις νέες αντικειμενικές αξίες».

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι φτιάξαμε τα πράγματα και επανήλθε η ευτυχία στον κόσμο. Υπάρχουν παράπονα και για ΕΝΦΙΑ και για υψηλή φορολογία. Θα νιώθαμε ενοχές αν δεν προσπαθούσαμε καθόλου. Νιώθουμε λιγότερες ενοχές επειδή προσπαθούμε», ανέφερε ο ίδιος.

«Διαφωνούμε με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν»

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σημειώνοντας: «Είναι σαφές πως είμαστε αντίθετοι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συστήνουμε στις μεγάλες δυνάμεις να είναι ψύχραιμες. Να επιδιώξουν μία συζήτηση με αυτόν τον τύπο. Αυτός προκαλεί αλλά εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην πρόκληση του. Εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη του κόσμου, η ανάπτυξη του και η ευημερία του».

Ερωτώμενος αν είναι αντίθετος με το πολιτικό καθεστώς σημείωσε «Είμαι γενικός εναντίον των πυρηνικών όπλων. Το πολιτικό καθεστώς δεν το έχω μελετήσει αλλά νομίζω ότι είναι καθεστώς δεν εκλέγεται οπότε όχι μόνο δεν είμαστε υπέρ. Είμαστε κατά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις