Κόσμος

Σεισμός στο Μεξικό – Τουλάχιστον 2 νεκροί από τα 8 Ρίχτερ!

- Οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό των 8 Ρίχτερ - Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού - Ο σεισμός έγινε στη θάλασσα και προκάλεσε μικρό τσουνάμι 70 εκατοστών - Σε ολόκληρο το Μεξικό οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

Ένας μεγα – σεισμός χτύπησε το Μεξικό. Η δόνηση υπολογίζεται μεταξύ 8 και 8,4 Ρίχτερ.

Δυστυχώς άρχισαν να μεταδίδονται πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με το Raeuters έχουν εντοπιστεί δύο νεκροί, ενώ από μέσα του Μεξικού γίνεται αναφορά και σε πολλούς τραυματίες.

Σεισμός

Σεισμός

Είναι ο μεγαλύτερος σεισμός από το 1985, όταν η πόλη του Μεξικό σαρώθηκε από τα 8,1 Ρίχτερ με χιλιάδες νεκρούς.

MEXIKO SEISMOS

mexico seismos

Οι πρώτες εικόνες από το Μεξικό δείχνουν κατοίκους στους δρόμους, αλλά και ζημιές σε κτήρια. Προς το παρόν οι εικόνες δείχνουν μικρής έκτασης καταστροφές σε κτήρια και ορισμένα αυτοκίνητα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

To Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ έκανε μάλιστα λόγο για μέγεθος 8,2 Ρίχτερ.

Σεισμός

Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

https://twitter.com/wx8

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προειδοποίηση Φον Ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Θα δράσουμε με αποφασιστικότητα αν χρειαστεί
«Η ταχύτητα της αλλαγής ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που ορίζεται από την ωμή ισχύ - οικονομική, στρατιωτική, τεχνολογική ή γεωπολιτική»
Ούρσουλα φον ντερ Λάειν και Ντόναλντ Τραμπ
«Πάρτε ανάσα, μη βγάζετε οργή και πικρία για τη Γροιλανδία» συμβουλεύει τους Ευρωπαίους o ΥΠΟΙΚ του Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ
Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «εμπρηστικές» τις επικρίσεις κατά της αμερικανικής κυβέρνησης που εκτόξευσαν χθες στο Νταβός η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Σκοτ Μπέσεντ
Financial Times: Οι διατλαντικές εντάσεις λόγω της Γροιλανδίας διακόπτουν το σχέδιο ευημερίας στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση ενός πακέτου 800 δισ. δολαρίων για την ευημερία της Ουκρανίας, το οποίο θα έπρεπε να συμφωνηθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, θα καθυστερήσει λόγω διατλαντικής έντασης
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
Νταβός: Η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ με αναφορές σε Θουκυδίδη και Χάβελ
«Ξέρουμε ότι η παλιά τάξη δεν θα επιστρέψει. Δεν πρέπει να τη θρηνούμε. Η νοσταλγία δεν είναι στρατηγική. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα από τη ρωγμή μπορούμε να χτίσουμε κάτι μεγαλύτερο, καλύτερο, ισχυρότερο και δικαιότερο»
Μαρκ Κάρνεϊ
Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μέση Ανατολή πυραύλους Patriot, THAAD και ιπτάμενα τάνκερ – Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ έστειλαν επιπλέον σύστημα THAAD στην περιοχή -συγκεκριμένα στο Ισραήλ- ήταν κατά τον πόλεμο των 12 ημερών εναντίον του Ιράν, οπότε βομβαρδίστηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του
Patriot system