Κόσμος

Ryanair: Αυξήσεις μετά τις ακυρώσεις πτήσεων!

Η Ryanair βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κύμα οργής μετά τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. Πώς προσπαθεί, όμως, η εταιρεία να αντιστρέψει το κλίμα;

Η Ryanair προσφέρει μισθολογικές αυξήσεις στους πιλότους. Ίσως όμως αναγκάσει κάποιους να αλλάξουν το σχεδιασμό τους σε ό,τι αφορά την ετήσια άδειά τους. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ακύρωση επιπλέον πτήσεων. Αν και ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’Λίρι αρνήθηκε ότι οι πιλότοι απείλησαν με κινητοποιήσεις…

Κύμα οργής για τις ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair!

Η ιρλανδική εταιρία, είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βάσει του αριθμού των επιβατών. Βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κύμα εξοργισμένων πελατών μετά την ξαφνική ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει την ακύρωση 40-50 πτήσεων ημερησίως για τις εβδομάδες έως τις 31 Οκτωβρίου.

[read4more]

Η εταιρία απέδωσε τις ακυρώσεις σε μια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της ετήσιας αδείας των πιλότων. Υπάρχει επαρκής αριθμός πιλότων για τις πτήσεις. Αλλά όχι για να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν απρόβλεπτες καταστάσεις και να αποφευχθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις. Αυτό δήλωσε ο Ο’Λίρι στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Η εταιρία προσέφερε αυτή την εβδομάδα μπόνους ύψους έως 12.000 ευρώ στους πιλότους. Αυτό για να εργαστούν 10 επιπλέον ημέρες και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο Ο’Λίρι αρνήθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός πιλότων είχε απορρίψει την προσφορά, ζητώντας νέα συμβόλαια.

Διέψευσε επίσης κάποια δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι πιλότοι είχαν απειλήσει με κινητοποιήσεις. Φάνηκε επίσης να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στις σχέσεις με τους εργαζομένους. «Θα υπάρξουν λογομαχίες με τους πιλότους; Ίσως. Αυτά συμβαίνουν εδώ και περίπου 30 χρόνια», δήλωσε.

Ο Ο’Λίρι δήλωσε στη γενική συνέλευση των μετόχων στο Δουβλίνο ότι η εταιρία δεν έχει επαρκή αριθμό επιπλέον πιλότων για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της και εξέταζε το ενδεχόμενο να αναγκάσει κάποιους πιλότους να αλλάξουν τα σχέδιά τους αναφορικά με την ετήσια τους άδεια.

Άδειες και… ανάληψη ευθύνης

Περίπου 500 από τους 4.200 πιλότους της Ryanair αναμένεται να πάρουν άδεια τεσσάρων εβδομάδων τον Οκτώβριο, δήλωσε, άρα ίσως τους ζητηθεί να κρατήσουν τη μία εβδομάδα για μετά την 1η Ιανουαρίου.

«Δεν θα υπάρξουν άλλες ακυρώσεις λόγω προβλημάτων προγραμματισμού», είπε ο Ο’Λίρι στους μετόχους. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο διευθύνων σύμβουλος είπε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών ή ενδεχόμενων απεργιών από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ryanair

Ο Ο’Λίρι δήλωσε επίσης ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τα όποια λάθη στη λειτουργία της εταιρίας που οδήγησαν στις ακυρώσεις καθώς και για τον ανεπαρκή χειρισμό της υπόθεσης σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 16
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3