Πολιτική

Πατάνε Αθήνα την Τρίτη οι επικεφαλής των θεσμών

Στην Αθήνα επιστρέφουν την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα, «προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη δουλειά που έγινε τις περασμένες εβδομάδες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή των θεσμών είναι ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς απάντησε, ότι στη συνάντηση αυτή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη δέσμευση της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν τη δυτική Αττική. «Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές θα συνεργαστούν, προκειμένου να εξευρεθούν συγκεκριμένοι οδοί που θα μπορούσαν να συνδράμουν αποτελεσματικά την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: «Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα»
Ο υπουργός τόνισε πως μετά την αναστολή ασύλου που αποφασίστηκε μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Αποκάλυψε πως οι μετανάστες ενημερώνονταν με SMS για το «ασφαλές κανάλι της Κρήτης»
Θάνος Πλεύρης 1
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
45