Ελλάδα

Ντροπή και οργή! Το σημείωμα από δασκάλα δημοτικού που απειλεί τους μαθητές της!

Ένα χειρόγραφο σημείωμα από δασκάλα Β’ τάξης ενός δημοτικού σχολείου. Αφορά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της τάξης. Και προκαλεί οργή.

Το σημείωμα από τη δασκάλα έχει κοινοποιηθεί σε Facebook και Twitter. Τα όσα αναφέρει προκαλούν μόνο οργή. Και ντροπή για εκείνη που το έγραψε.

Είναι ένα χαρτί με 19 λέξεις. Βρίσκεται σε αίθουσα δημοτικού σχολείου της Αθήνας. Γράφει: «Όποιο παιδί χαλάσει το στολισμό της τάξης, θα του τσακίσουμε τα χέρια».

Το σημείωμα της οργής

Πως να μην είναι εξοργιστικό το να γράφει, όπως καταγγέλλεται τουλάχιστον, μια δασκάλα πως θα «τσακίσει» τα χέρια ενός παιδιού δευτέρας τάξης του δημοτικού αν χαλάσει τον στολισμό της τάξης!

Ενός παιδιού επτά ετών δηλαδή. Γιατί παιδιά τέτοιας ηλικίας απειλεί η (κατά τ’ άλλα) εκπαιδευτικός!

Και το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι πως “υπογράφει” και εξ’ ονόματος των παιδιών! «Τα παιδιά και η δασκάλα του Β1» είναι η υπογραφή στο σημείωμα. Ότι, ας πούμε, τα επτάχρονα έχουν συνείδηση και καταλαβαίνουν τι σημαίνει το «θα τσακίσουμε τα χέρια» ενός άλλου παιδιού!

Η φωτογραφία με το εξοργιστικό σημείωμα ανέβηκε στο Facebook το περασμένο Σάββατο (09.12.2017).

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν share τη φωτογραφία με το σημείωμα της δασκάλας.

Ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου προτίθεται να θέσει το θέμα και στην ίδια την εκπαιδευτικό, για να πάρει απαντήσεις.

Η δασκάλα στον Άλιμο

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα λίγες εβδομάδες μετά τη σοκαριστική καταγγελία για τη συμπεριφορά δασκάλας σε σχολείο στον Άλιμο. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τον περασμένο Νοέμβριο, η συγκεκριμένη δασκάλα, στο 6ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, ανάγκασε παιδιά να χτυπήσουν συμμαθητή τους γιατί διέκοπτε το μάθημα!

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό ανάλογης συμπεριφοράς από τη δασκάλα της Μουσικής. Είχε επίσης κατηγορηθεί πως έβαλε τιμωρία τρια αγόρια αναγκάζοντάς τα να μείνουν στον ήλιο μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και σε ένα από αυτά αρνήθηκε να του επιτρέψει να πιει νερό.

Η δασκάλα αντικαταστάθηκε και έγινε ΕΔΕ για τις καταγγελίες εις βάρος της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλούσε με γενναιότητα για τον καρκίνο – «Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό αγωγή, προσβλήθηκε και από κορονοϊό, μετά από ταξίδι στην Κύπρο για συναυλίες που έδωσε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Διονύσης Σαββόπουλος
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης