Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαρκουλάκης στο “γαλάζιο” συνέδριο: Δεν ψηφίζω ΝΔ, αλλά πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη [vid]

Μαρκουλάκης

Στο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε στην ομιλία του πως “δεν είμαι μέλος του κόμματος ή ψηφοφόρος. Κάποιες φορές ομολογώ ότι το έχω καταψηφίσει και δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου”.

Και δικαιολογώντας την παρουσία του στο συνέδριο, ανέφερε: «Όταν σε κάποια χρόνια ο γιος μου με ρωτήσει ποια ήταν η δική μου συμβολή, πώς πάλεψα, θέλω να μπορώ να του πω ότι έκανα ό,τι μπορούσα, πως πήρα θέση για αυτό που πίστευα σωστό. Πως έσπρωξα το βράχο. Το αξιοπρόσεκτο με αυτό το βράχο είναι ότι ξέρουμε όλοι μας τι είναι. Όλοι ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι ξέρουμε τι πάει λάθος σε αυτή τη χώρα.
Το εκφράζουμε συχνά με έναν καημό, με μια βαθιά αίσθηση απογοήτευσης. Το περίφημο αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση, η κρίση είναι μια παροδική εκτροπή από την κανονικότητα. Ζούμε με αφορμή την οικονομική κρίση, την επώδυνη ενηλικίωση της χώρας. Μια Ελλάδα που πεθαίνει και μια Ελλάδα που λαχταράει να γεννηθεί. Η διάψευση οδηγεί στη συνειδητοποίηση πως αυτό το βράχο δεν μπορούμε να τον προσπεράσουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να τον μετακινήσουμε. Αυτή η συνειδητοποίηση μας έφερε στην κατάθλιψη. Το νιώθω, ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα και είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στην αποδοχή. Οφείλουμε να ενηλικιωθούμε».

“Να ζητήσετε συγγνώμη”

Απευθυνόμενος στους συνέδρους, είπε: «Είναι δική σας ευθύνη, να αναδείξετε την απίστευτη πρόοδο παρά τα όποια ολέθρια λάθη έχει κάνει η χώρα μας αυτά τα 40 χρόνια. Είναι δική σας ευθύνη να αναλάβετε με παρρησία το κομμάτι που σας αναλογεί από τα λάθη του παρελθόντος και να ζητήσετε συγγνώμη. Όχι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη.
Σας ομολογώ δεν υπάρχει πιο επιδραστική λέξη από αυτή και την έχουμε ακούσει πάρα πολύ σπάνια από χείλη πολιτικών. Είναι δικής σας ευθύνη να μην πέφτετε στην παγίδα της ατζέντας των άλλων. Οι πολίτες δεν θα συνταχθούν μαζί σας γιατί τους πείσατε ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι καταστροφική. Αυτό το ξέρουμε ήδη.
Οι πολίτες θα σας ακολουθήσουν εάν πραγματικά μπορέσετε να τους εμπνεύσετε για την επόμενη μέρα. Είναι δική σας ευθύνη να αποδείξετε ότι δεν είστε το κόμμα της ελίτ, το κόμμα των πλουσίων, ότι το όραμά σας περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες. Είναι δική σας ευθύνη να αποδομήσετε την άποψη, τόσο διαδεδομένη στο συλλογικό μας ασυνείδητο, ότι κάθε τι αριστερό είναι εξ ορισμού ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι από τα πιο δύσκολα, είναι πράγματι από τα πιο δύσκολα”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε ότι «είναι δική σας ευθύνη να γκρεμίσετε την εικόνα του δημαγωγού ηγέτη. Αυτός ο ηγέτης υπάρχει και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είχε αποδείξει ήδη από την εποχή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν στάθηκε μόνος απέναντι σε όλους για να υποστηρίξει αυτό που πίστευε σωστό. Το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω και εύχομαι να δώσει το παράδειγμα ότι οφείλουμε να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις