Κόσμος

Βερολίνο: Σάκος με εκρηκτικά και στα γραφεία του CDU της Μέρκελ

- Περιπλέκεται η υπόθεση με τον 58χρονο που έπεσε με αυτοκίνητο στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο - Είχε τοποθετήσει σάκο γεμάτο εκρηκτικά και στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος - Δεν αποκλείεται το κίνητρο για την επίθεση να είναι προσωπικό - Ο 58χρονος υποστήριξε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει

Μυστήριο καλύπτει το περιστατικό που σημειώθηκε στις 22:50 την παραμονή των Χριστουγέννων στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο. Ένας 58χρονος άνδρας έπεσε με αυτοκίνητό του στην είσοδο του κτιρίου. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο δράστης υποστήριξε ότι είχε τοποθετήσει σάκο με εκρηκτικά και στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (της Άνγκελα Μέρκελ).

Για την ώρα, οι γερμανικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Ο εντοπισμός του σάκου στα γραφεία του CDU, όμως, περιπλέκει τα πράγματα.

spd

Μπούκαρε στα γραφεία του SPD

Με το αυτοκίνητο γεμάτο μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια, ο 58χρονος εισέβαλε στις 22:50 το βράδυ της Κυριακής (24.12.2017) στα γραφεία του SPD στο Βερολίνο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε, έσβησε γρήγορα χάρη στο σύστημα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες.

spd

Σάκος με εκρηκτικά και στο CDU

Ο δράστης, ο οποίος ανασύρθηκε αιμόφυρτος μέσα από το αυτοκίνητο, και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί, είπε στις αρχές ότι ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο. Ο σάκος εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.

spd

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες με την κατηγορία του εμπρησμού και της προσπάθειας πρόκλησης έκρηξης.

Έρευνες στο σπίτι του

Παρά τους ελέγχους που έκαναν οι διωκτικές αρχές και στο σπίτι του 58χρονου τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι αυτή την στιγμή άγνωστα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση.

spd

Δεν τραυματίστηκε κανείς

Εκπρόσωπος του SPD δήλωσε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Εκτός από το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο, τα κεντρικά των σοσιαλδημοκρατικών ήταν άδεια την ώρα της επίθεσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Μάρτιν Σουλτς έγραψε στο twitter πως «χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα κεντρικά του SPD. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Είμαι χαρούμενος που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν το αυτοκίνητο από την είσοδο του κτηρίου.

Ό,τι απέμεινε από την γυάλινη πόρτα, στην οποία χτύπησε το αυτοκίνητο, βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτηρίου, ενώ εκατοντάδες θραύσματα είναι ακόμα διασκορπισμένα παντού.

spd

Πηγή: Deutshe Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο