Κόσμος

Τερέζα Μέι: Κάνει ανασχηματισμό με στόχο το “λίφτινγκ” (της)

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι τωρινοί υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Brexit αναμένεται να παραμένουν στις θέσεις τους. Αυτό ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Times, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τις πιο σημαντικές αποφάσεις της Τερέζα Μέι.

Γιατί… ανακατεύει την τράπουλα η Τερέζα Μέι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανασχηματισμός στοχεύει στην είσοδο νεότερων γυναικών και μη λευκών βουλευτών στο υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό φυσικά γίνεται σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου που προκήρυξε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Παράλληλα η Μέι σκοπεύει να διορίσει έναν νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αυτό ως αποτέλεσμα της παραίτησης τον περασμένο μήνα ενός από τους στενότερου συμμάχου της, του Ντέμιαν Γκριν. Αφορμή ήταν ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τερέζα Μέι

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Όπως ανέφεραν οι Times, μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να απομακρυθούν ή να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Πάτρικ ΜακΛόχλιν, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1