Κόσμος

Ξανά στην κορυφή η Lufthansa ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa ξαναπήρε τα ηνία από την Ryanair ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης βάσει του αριθμού των επιβατών, αφού ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.

Ο όμιλος Lufthansa συνολικά μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Ο αντίστοιχος αριθμός από την Ryanair ήταν 129 εκατ., που σημαίνει ότι η Ryanair υποχώρησε κάτω από την Lufthansa, την οποία ξεπέρασε το 2016.

Η Lufthansa έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, έχοντας αποκτήσει την Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και στοχεύοντας να αναπτύξει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings. Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Swiss και Austrian Airlines, επωφελήθηκε επίσης από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριάς της Air Berlin τους τελευταίους μήνες του 2017. Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, σταμάτησε να πετά τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια καθώς το θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των βαρδιών των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές ιπτάμενο προσωπικό σε επιφυλακή, οδηγώντας την εταιρία στο να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.

Η Air France-KLM ανακοίνωσε αύξηση 5,6% στον αριθμό των επιβατών της στα 98,7 εκατ., χάρη στην εταιρία χαμηλού κόστους Transavia.

Η IAG, μητρική της British Airways και της Iberia, μετέφερε 104,8 εκατ. άτομα το 2017, καταγράφοντας αύξηση 4%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1