Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ τρέμει το στέμμα [vids]

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε αποκαλύψεις σε ντοκιμαντέρ και μίλησε για την τεράστια συλλογή κοσμημάτων της αλλά και τα αγαπημένα της ρούχα.

Η 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ ανάμεσα σε ρουμπίνια, σμαράγδια, διαμάντια και μαργαριτάρια που φωτίζουν την ιστορία του έθνους έχει τα αγαπημένα της που μερικές φορές είναι επίπονο να τα φορέσει. Αυτό όμως που τρέμει περισσότερο είναι το στέμμα που ομολογεί ότι είναι τόσο βαρύ που θα μπορούσε να της σπάσει τον λαιμό. Οι αποκαλύψεις έρχονται στο ντοκιμαντέρ “The Coronation”.

Για να σηματοδοτήσει την 65η επέτειο από την ενθρόνισή της τον Ιούνιο η βασίλισσα Ελισάβετ συμφώνησε να παραχωρήσει συνέντευξη που γυρίστηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Φορούσε κάποια από τα βασιλικά κοσμήματα που της μεταφέρθηκαν από τον πύργο του Λονδίνου για το γύρισμα. Εξηγώντας πως το στέμμα αναδιαμορφώθηκε μετά τη στέψη του George VI σχολίασε ότι “είναι πολύ μικρότερο”. “Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ έχουμε περίπου το ίδιο σχήμα κεφαλιού”.

Ο φόβος της βασίλισσας Ελισάβετ

“Δεν μπορείς όταν το φοράς να κοιτάς κάτω για να διαβάσεις την ομιλία σου. Πρέπει να φέρεις την ομιλία κοντά σου. Διαφορετικά θα μπορούσε να σπάσει ο λαιμός σου. Θα έφευγε το στέμμα. Υπάρχουν λοιπόν κάποια μειονεκτήματα στα στέμματα, αλλά είναι πολύ σημαντικά” προσέθεσε γελώντας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν 27 ετών στη στέψη της, παρουσιάζει και τέσσερα μαργαριτάρια που κρέμονται στο στέμμα. “Προορίζονταν να γίνουν σκουλαρίκια. Δεν είναι πολύ χαρούμενα τώρα. Δεν φαίνονται πολύ χαρούμενα” σημειώνει χαριτολογώντας. “Στα περισσότερα μαργαριτάρια αρέσει να είναι σαν ζωντανά πλάσματα οπότε το να κρέμονται έτσι για χρόνια είναι λυπηρό. Οπότε δεν φαίνονται πολύ χαρούμενα. Φοβόμαι ότι είναι πεθαμένα. Το πρόβλημα είναι ότι τα μαργαριτάρια είναι ζωντανά και χρειάζονται ζεστασιά”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις