Ελλάδα

“Έμφραγμα” στο Αττικό νοσοκομείο – “Στοιβαγμένοι” ράντζα και ασθενείς στους διαδρόμους

Κατάσταση «black out« δημιουργείται στο νοσοκομείο «Αττικόν», λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας, υποστηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου, που την Πέμπτη (18.01.2018) πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του “Αττικόν”, «η κατάσταση αυτή συνεχίζεται επί επτά συνεχή χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις γνωρίζουν το πρόβλημα και απαξιούν να δώσουν οποιαδήποτε λύση ανακούφισης για τους ασθενείς και το εξοντωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Σημειώνουν ότι στη γενική εφημερία της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, «ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο με περισσότερες από 1.300 προσελεύσεις, με το νοσοκομείο να πλημμυρίζει από ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών (περισσότερα από 150). Υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στον όροφο, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών ΜΕΘ».

“Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες”

«Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες» τονίζουν και καλούν όλους τους φορείς να λάβουν επείγοντα μέτρα για την εφημερία του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι «το υπερπλήρες ΑΤΤΙΚΟ δεν μπορεί άλλο να ανταποκριθεί σε τέτοιο “όγκο εφημερίας”. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον ασθενή δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλο συνυπεύθυνοι σε αυτό το τριτοκοσμικό υγειονομικό περιβάλλον».

Οι γιατροί απαιτούν από το υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών. Να μεριμνήσει ώστε όλοι οι ασθενείς να νοσηλεύονται με αξιοπρεπείς συνθήκες σε θαλάμους νοσηλείας και όχι να «βολεύονται» με «στοίβαγμα σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους».

Όπως υποστηρίζουν, προτάσεις υπάρχουν και τις έχουν καταθέσει επανειλημμένα: Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, δημιουργία ΠΦΥ στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σποραδικές καταιγίδες και βροχές μεγάλης έντασης τις επόμενες ώρες στην Αττική - «Προσοχή στις μετακινήσεις σας»
Δείτε την εξέλιξη των φαινομένων - Οι αναρτήσεις του Γιάννη Καλλιάνου και του Θοδωρή Κολυδά - Ως φυσιολογικά για την εποχή "καρεκλοπόδαρα" χαρακτηρίζει τα φαινόμενα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
Βροχή
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης