Κόσμος

Προσωρινά τη… γλίτωσε: «Όχι» στη σύλληψη Πουτζδεμόν από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε εισαγγελικό αίτημα να επαναφέρει σε ισχύ ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν.

Ο Πουτζδεμόν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Δανία για να εκφωνήσει μια ομιλία, αντιμετωπίζει στην Ισπανία δεκάδες χρόνια κάθειρξης επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σύλληψη… αναβάλλεται

Η απόφαση να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης αναβάλλεται μέχρι το καταλανικό κοινοβούλιο να αποκαταστήσει την ομαλή δραστηριότητά του, αναφέρεται σε δήλωση του δικαστηρίου.

Στα χέρια του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου η τύχη του Πουτζδεμόν

Ο δικαστής εκτιμά επίσης πως η σημερινή μετακίνηση του Πουτζντεμόν από το Βέλγιο στη Δανία έχει ακριβώς στόχο «να προκαλέσει αυτή τη σύλληψη στο εξωτερικό», στο πλαίσιο μιας στρατηγικής με στόχο να αποκτήσει επιχειρήματα για να αναγορευθεί, παρά την απουσία του, πρόεδρος της Καταλονίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο
Το Ισραήλ επιδιώκει «μοντέλο Γάζας» για τον Λίβανο: Θέλει έλεγχο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και καταστροφή όλων των σπιτιών στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε πως αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του βορείου Ισραήλ, οι 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ποταμός Λιτάνι 5