Πολιτική

Ο Μάριος Σαλμάς δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρτική

Πολλά ερωτήματα προκλήθηκαν από την απουσία της υπογραφής του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά από την πρόταση σύστασης της προκαταρτικής επιτροπής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους τρείς υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη σχετικά με τις δικογραφίες που έχουν έρθει στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis και τις τιμές των φαρμάκων.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως και τον βουλευτή της Μάριου Σαλμά, ο οποίος είναι ένας από τους «10» ελεγχόμενους στην προκαταρτική επιτροπή που συστήθηκε με βάση την πρότασης της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα σενάρια και τα ερωτηματικά για την επιλογή του κ. Μάριου Σαλμά  να μην υπογράψει την πρόταση της ΝΔ εντείνονται κάτω και από την «στήριξη» φιλίας που φαίνεται να δέχθηκε, εκ του αποτελέσματος της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε την  προηγούμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, προφανώς και από βουλευτές της πλειοψηφίας καθώς κρίθηκε ελεγκτέος με τις λιγότερες σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους θετικές ψήφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος είχε ζητήσει να μην παραπεμφθεί στην προκαταρτική επιτροπή ο κ. Μάριος Σαλμάς προκειμένου να συνεχίσει να καταθέτει κατά της Novartis,  ενώ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε στηρίξει τον  Μάριο Σαλμά.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς πάντως μέχρι στιγμής δεν  έχει προβεί σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου