Κόσμος

Η Κύπρος αψηφά τις τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ – Navtex της Λευκωσίας για υποθαλάσσιες έρευνες στο «10» από την ExxonMobil [Χάρτης]

Από τις 11/3 ως και τις 20/4 δεσμεύεται με Navtex η μεγαλύτερη επιφάνεια του τεμαχίου "10" της κυπριακής ΑΟΖ για «περιβαλλοντικές έρευνες». Είναι σαφές πως πρόκειται για τους στόχους «Δελφίνος», «Ανθείας» και «Γλαύκος» όπου τα υποβρύχια της ExxonMobil/QatarPetroleum θα πραγματοποιήσουν υπαθαλάσσιες έρευνες.

Χθες εκδόθηκε από το αρμόδιο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην Λάρνακα, νέα κυπριακή Navtex δια της οποίας γίνεται δέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του τεμαχίου “10”, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στην κοινοπραξία ExxonMobil/QatarPetroleum. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έκαταση επιφανείας περίπου 1.800 τετρ. χιλιομέτρων από τις 2.400 τετρ. χιλιόμετρα που είναι η συνολική έκταση του τεμαχίου “10”.

Περισσότερα στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κάνει αγωγή στην JPMorgan και ζητάει 5 δις δολάρια γιατί του έκλεισαν τους λογαριασμούς του
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι «δεν κλείνει λογαριασμούς για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους» αλλά «επειδή προκαλούν νομικούς ή ρυθμιστικούς κινδύνους για την εταιρεία»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS 5