Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: “Καθαρά” τα κινητά! Τώρα… τα γυρίζουν οι Τούρκοι!

- Για 12η ημέρα βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο - Πληροφορίες πως τα κινητά τους "μίλησαν" και είναι "καθαρά"! - Μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε ήδη: Ότι η Τουρκία του Ερντογάν θα κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευτεί την υπόθεση! - Αφού το αφήγημα της κατασκοπείας δείχνει να καταρρέει, έρχεται στο προσκήνιο σενάριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών! - Γιατί και τα δύο σενάρια στερούνται σοβαρότητας και ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο παλικαριών που κρατούν το ηθικό τους ψηλά αυτές τις δύσκολες ώρες

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε τουρκικά χέρια εδώ και 12 ημέρες. Συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου του 2018, οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο. Από την πρώτη στιγμή, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους έχουν βρεθεί στο επίκεντρο. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ένα σενάριο που… αιωρούνταν από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό της ενδεχόμενης κατασκοπείας.

Συνεπώς τα κινητά που είχαν πάνω τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα εξετάζονταν ενδελεχώς από τις τουρκικές Αρχές για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα μπορούσε να στηρίξει τον ισχυρισμό της κατασκοπείας.

“Καθαρά” τα κινητά – Αλλάζουν… τροπάριο οι Τούρκοι!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μεταδίδει το onalert.gr, τα κινητά των δυο στρατιωτικών ήταν “καθαρά”. Πληροφορίες από την τουρκία τις οποίες εξετάζουν με προσοχή στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορίας της κατασκοπείας. Γι’αυτό φαίνεται πως οι τούρκοι αλλάζουν τροπάριο και επιχειρούν με υποβολιμαίες διαρροές στον Τύπο να στήσουν κατηγορητήριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Click4more: Το “καψόνι” των Τούρκων στους συγγενείς των δύο στρατιωτικών [vid]

Βεβαίως όσο… αστείο μοιάζει το επιχείρημα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν κατασκοπεία φορώντας την στρατιωτική παραλλαγή (!), τόσο αστείο μοιάζει και το επιχείρημα εμπλοκής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ… δεν βρέθηκαν μετανάστες!

Το έχουμε ξαναπεί όμως: Η προσπάθεια του Ερντογάν να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση είναι παραπάνω από προφανής…

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η… ελληνική ασπίδα!

Την ίδια ώρα φαίνεται πως έρχεται η ώρα που θα αναλάβει δράση ο δράση ο Έλληνας, τεχνικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Άγκυρα μέσα στα προσεχή 24ωρα.

[read4more]

Στο πλευρό πάντως των δυο στρατιωτικών βρίσκεται και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συναντήθηκε δυο φορές μαζί τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Με τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών που μετέβησαν σήμερα στην Αδριανούπολη για να τους δουν για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκισή τους συνομίλησε και ο αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος θα συναντηθεί αύριο μαζί τους. Παρών θα είναι και ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Άλλωστε τα νέα που φτάνουν από την Αδριανούπολη για την κατάσσταση των δυο στρατιωτικών οι οποίοι συμπληρώνουν την 12 ημέρα της κράτησης τους συνεχίζουν να είναι ενθαρρυντικά. Είναι καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά υψηλό ηθικό.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η Ένορκη Διοικητική Έρευνα. Αυτοψία άλλωστε στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η περιπολία έκανε και ο ίδιος ο αντιστράτηγος Στεφανής. Εξέτασε μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου φέρεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ένα σημείο στο οποίο εύκολα διαπιστώνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση από την πλευρά του δάσους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μπαμπασίδης κατά Τυχεροπούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ – « Δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, το ανοίξαμε με αλυσοπρίονο»
«Μέσα στην ντουλάπα βρέθηκαν 13 ιεραρχικές προσφυγές» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Παρασκευή Τυχεροπούλου, πρώην διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου και ειδική συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κυριάκος Μπαμπασίδης
Πιθανόν την Παρασκευή η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι για την εκταφή του παιδιού του και τον έλεγχο DNA
Νέα αιτήματα εκταφής για τα θύματα των Τεμπών - Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η απόφαση για τις τοξικολογικές έρευνες που θα δείξουν την αιτία θανάτου του Ντένις Ρούτσι
Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του αδικοχαμένου Ντένις, στην τραγωδία στα Τέμπη
Οι νομικές κινήσεις της οικογένειας Λαιμού και το παρόμοιο περιστατικό με την Μαρίσσα - «Θα μπορούσα να είμαι στη θέση της»
Μπορεί να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τον χαμό της Μαρίσσας Λαιμού στο Λονδίνο και οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει τα αίτια, με αποτέλεσμα η οικογένεια Λαιμού διορίσει δικηγόρους για την υπόθεση
Η Μαρίσσα Λαιμού
1