Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Φουντώνουν τα σενάρια – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο

Έλληνες στρατιωτικοί φυλακή δικαστήριο

Φουντώνει το παιχνίδι μετά και την παρέμβαση Μέρκελ στον Ερντογάν. Στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ

Παρά την έντονη φημολογία για τη μεταφορά του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη από τις φυλακές της Αδριανούπολης στο δικαστήριο ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε και το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας επιβεβαιώνουν μια τέτοια κίνηση. Οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν σήμερα 20 μέρες στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους κοντά στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών στον Έβρο.

Στο ζήτημα φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχει έντονη διπλωματική δραστηριότητα. Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά το θέμα ετέθη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε σήμερα τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί προς το παρόν κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το επισκεπτήριο των γονιών τους αντί της περασμένης Δευτέρας μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή και έτσι οι πληροφορίες είναι ελάχιστες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις