Ελλάδα

Εκπτωση 50% στα εισιτήρια αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα νησιά για το Πάσχα

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους,θα μπορούν να λάβουν οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι που υπηρετούν στην νησιωτική Ελλάδα, από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018.

Αυτό αποφασίστηκε με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και μετά από συνεργασία που είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της έκπτωσης είναι η προσκόμιση, από πλευράς των εκπαιδευτικών, πρόσφατης βεβαίωσης του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από fax ή e-mail).

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μελετά την ένταξη, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε νησιά στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

Το μέτρο αυτό, που πιλοτικά θα ξεκινήσει από 1/7/2018, σε αρκετά νησιά της χώρας, ενώ από 1/1/2019 θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την νησιωτική Ελλάδα, αφορά στην εξίσωση του κόστους μετακίνησης που δαπανάται στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το κόστος μετακίνησης που επιτάσσουν οι συνθήκες της νησιωτικότητας.

Η διαφορά του κόστους θα μεταφράζεται στην επιδότηση εισιτηρίων για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Σε αυτή τη λογική, τα δυο υπουργεία, κρίνουν ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης στο μέτρο και των δημόσιων λειτουργών εκπαίδευσης (α΄ και β΄ βαθμού), που δεν διαμένουν μόνιμα στα νησιά, αλλά επέλεξαν ως αναπληρωτές να στηρίξουν τις νησιώτικες δομές.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται ένα πάγιο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για οικονομική στήριξη των μετακινήσεών τους. Ενώ, εννοείται ότι στο μέτρο θα εντάσσονται και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου στο κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή για το όπλο που είχε ο σωματοφύλακάς του
Ο Δημήτρης Φιντιρίκος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές