Πολιτική

Η κυβέρνηση… “κλείνει” την προκαταρκτική επιτροπή που η ίδια άνοιξε για την Novartis

«Καλό Πάσχα» είπαν στην Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novatis, αφού η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου. Την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξέφρασαν την άποψη ότι η επιτροπή είναι... αναρμόδια να κρίνει, ενώ οι ίδιοι ήταν που πρότειναν τη σύστασή της στην Βουλή.

Στην συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης (29.03.2018), οι δύο εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Νίκος Παρασκευόπουλος και Γιώργος Λαζαρίδης, παρουσίασαν τις συνοπτικές τους εισηγήσεις.

Σε αυτές υποστήριξαν πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα για να διερευνήσει τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και πως αυτό μπορεί το κάνει αυτοτελώς η Δικαιοσύνη.

Στις 28 Απριλίου το πόρισμα για την… αρμοδιότητα

Ο πρόεδρος της Προκαταρτικής Θεόδωρος Δρίτσας ερωτηθείς εάν μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχουμε και το πόρισμα, είπε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο, πάντως δεν θα χρειαστεί η Επιτροπή να ζητήσει νέα παράταση εργασιών από την Ολομέλεια καθώς μπορεί να έχει έως τις 28 Απριλίου για την υποβολή του πορίσματός της.

Ο κ. Δρίτσας, ανέφερε πως χρειάζεται χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας καθώς πρέπει να είναι ένα τεκμηριωμένο και πάνω από όλα νομικό το κείμενο που θα θεμελιώνει την αρμοδιότητα ή αναρμοδιότητα της διερεύνησης των αδικημάτων από την Βουλή.

Παράλληλα είπε ότι μετά την συνεδρίαση της 17η Απριλίου, θα πρέπει να δοθεί χρόνος και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ώστε να μην αιφνιδιαστούν, προκειμένου εάν θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να συνεισφέρουν με πορισματικές τους εκθέσεις.

Ο κ. Δρίτσας κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ανέφερε ότι η Επιτροπή εξέτασε και τις σχετικές θέσεις που είχαν εκφράσει οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μέχρι να αποχωρήσουν, τις οι απόψεις που εξέφρασε στην επιτροπή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και τις διαφωνίες  που υπήρχαν σε ορισμένες από τις επιστολές που έστειλαν στην επιτροπή τα 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ερωτηθείς πάντως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος εάν τον προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχει νομολογία του ΣτΕ για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου σχετικά με την δωροδοκία και δωροληψία που είναι σε αντίθετη νομική κατεύθυνση, είπε πως σημασία έχει η τεκμηρίωση, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δουζίνας πρόσθεσε πως « δεν υπάρχει τίποτα θέσφατο, τίποτα δεν είναι γραμμένο πάνω σε μια πλάκα, όλα εξελίσσονται…»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
27
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 18
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 45