Πολιτική

Κανέλλη: Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει τυχαία γεγονότα για νέο θερμό επεισόδιο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξή της, σχετικά με τις πιθανότητες για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει θρησκευτικά, μειονοτικά, τυχαία -- όπως οι δύο στρατιωτικοί στον Έβρο-- γεγονότα, για ένα θερμό επεισόδιο, όταν τη φέρει σε θέση ισχύος», ανεφερε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η κ. Κανέλλη εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη και υποτίμησε το συμβάν με τους δύο στρατιωτικούς και γι’ αυτό «χάθηκε πολύτιμος χρόνος», ωστόσο τόνισε ότι «τώρα, σημασία έχει να προστατευτούν οι δύο κρατούμενοι στρατιωτικοί και φυσικά, και δικονομικά και πολιτικά», «να μην στοχοποιηθούν, αλλά να μη φύγει λεπτό το μάτι μας από πάνω τους».

Εξάλλου, αναφορικά με τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, επεσήμανε ότι θα είναι «προπομπός σημαντικότερων επιχειρήσεων» και συμπλήρωσε: «όσο βαθύτερα εμπλεκόμαστε στους σχεδιασμούς του Ευρωατλαντικού Συμφώνου, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πληρώνουμε κυριολεκτικά τα κερατιάτικα της προστασίας».

Σχετικά με την έξοδο από το Μνημόνιο που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, η κ. Κανέλλη σχολίασε: «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος ξεμείνουν από κωλοτούμπες και πάρουν και τις κατάλληλες οδηγίες από τους υποστηρικτές και συμμάχους τους ή καταρρεύσουν οι ευκαιρίες για εκμετάλλευση των εντυπώσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
34
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11