Κόσμος

Σάλος με φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη! Χόρεψαν συρτάκι στα γαλανόλευκα – “Έσταξαν” χολή οι Τούρκοι που… ονειρεύονται τα ελληνικά νησιά!

- Τοπική οργάνωση του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) διοργάνωσε ένα μικρό φεστιβάλ, με παραδοσιακούς χορούς από όλο τον κόσμο - Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χόρεψαν και συρτάκι ντυμένοι στα γαλανόλευκα - "Πυρά" κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Χαμός και στα social media

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει ένα φεστιβάλ, που διοργανώθηκε στην περιοχή Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπουλης.

kadikoyMap

Το φεστιβάλ διοργάνωσε τοπική οργάνωση του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) που δέχθηκε μαζικά “πυρά”, διότι, κατά τη διάρκειά του, χόρεψαν συρτάκι, ντυμένοι στα γαλανόλευκα.

Οι επικριτές του CHP τονίζουν πως αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο, λόγω της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, που αυτό το διάστημα είναι στο… κόκκινο.

Μάλιστα, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα “χώσουν” στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε κατηγορήσει για προπαγάνδα το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, AKP. Τότε, ο Κιλιτσντάρογλου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο AKP, λόγω της παρουσίας γνωστών καλλιτεχνών στα σύνορα, όπου πήγαν για να στηρίξουν τους Τούρκους στρατιώτες που πολεμούν στο Αφρίν.

Μεταξύ αυτών και ο Κούρδος καλλιτέχνης İbrahim Tatlıses. (Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert)

“Κράξιμο” και στα social media

Το συρτάκι σχολιάστηκε εκτενώς και στα social media, με την πλειοψηφία να “κράζει” και ελάχιστους να κάνουν λόγο για ένα μήνυμα ειρήνης, εν μέσω κρίσης.

“Η Ελλάδα πήρε τα 18 νησιά μας, κι όμως αυτοί χορεύουν συρτάκι!”, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια που κάνουν τον γύρο των social media.

Με πληροφορίες από Haber 7

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι