Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έστω και δειλά αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής έφερε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τον κατηγορεί πως θέλει να επαναφέρει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδήγησε σε κοινωνικά συντρίμμια.

«Έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη.

«Το οξύμωρο θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να “δεσμεύεται” από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που έχει στο επίκεντρο τη δίκαιη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. Είδαμε πού οδήγησε τη χώρα το δικό του σχέδιο και ποιοι πλήρωσαν τα σπασμένα, τα κοινωνικά συντρίμμια μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσον αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, είναι προφανής για μια ακόμα φορά η αμηχανία του κ. Μητσοτάκη που με όσα λέει περί συστημικής διαφθοράς προσπαθεί να συγκαλύψει τις πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες αυτών που την εξέθρεψαν. Τουλάχιστον, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει μάθει από τα λάθη του και πλέον, έστω και δειλά, αναγνωρίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Δεν το λες και λίγο για έναν πολιτικό αρχηγό που έχει συνδέσει την πολιτική του με την ακατάσχετη καταστροφολογία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ