Πολιτική

Έλληνες στρατιωτικοί: Το απόγευμα τους επισκέπτεται ο Νίκος Βούτσης

Τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης εδώ και σχεδόν 80 ημέρες θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα τους επισκεφτεί σήμερα, στις 17:00, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους. Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Βούτσης θα μεταβεί στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Αμυντική ενέργεια η κατάρριψη των ιρανικών πυραύλων από τους ελληνικούς Patriot
«Η συγκεκριμένη συστοιχία είναι εκεί από το 2021. Υπήρξε επιθετική ενέργεια και στο πλαίσιο της αντιμετώπισής της συμμετείχε η ελληνική αποστολή. Δεν θα μπορούσα να γνωρίζω τις λεπτομέρειες»
Παύλος Μαρινάκης
6
Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή απάντηση στις οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις της κρίσης – Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη του 2015 στο προσφυγικό
«Ως Ευρώπη πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών ειδικά των πιο αδύναμων αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων»
Κυριάκος Μητσοτάκης