Κόσμος

Συναγερμός για τον Έμπολα! Έκτακτη σύνοδος για το νέο ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για αύριο Παρασκευή για να εξετάσει τους διεθνείς κινδύνους που εγκυμονεί το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμαϊερ.

Η επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ θα αποφασίσει κατά την αυριανή σύνοδό της αν θα κηρύξει “κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία”, διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν προχωρήσει στην απόφαση αυτή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη διεθνή ανάμειξη και κινητοποίηση όσον αφορά την έρευνα και την συγκέντρωση πόρων, κατέληξε ο Λίντμαϊερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2