Πολιτική

Παππάς για “χαράτσι” στις ηλεκτρονικές συσκευές: Είναι δίκαιο για τα πνευματικά δικαιώματα

"Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται", υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το "χαράτσι" στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει επίσης, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει, όσο καμία άλλη, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν.

Ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά έχει ως εξής:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει όσο καμία άλλη κυβέρνηση, μέσα μάλιστα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Συγκεκριμένα:

α. Διασφάλισε νέους πόρους και έδωσε νέα κίνητρα, μέσω του ΠΔΕ, για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

β. Προσέφερε εργαλεία για τον εντοπισμό της λογοκλοπής στο διαδίκτυο, στα μέλη του Μητρώου Online Media.

γ. Ανακοινώνει άμεσα τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη στήριξη του Τύπου.

δ. Σε επίπεδο Ευρώπης, δε, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε για την επιβολή τέλους στις επιγραμμικές πλατφόρμες (τύπου Netflix) και για την ποσόστωση του 30% (τουλάχιστον) για το ευρωπαϊκό περιεχόμενο, με σκοπό την ενίσχυση των δημιουργών και των ανεξάρτητων παραγωγών.

ε. Στήριξε εκδότες και δημιουργούς στη δικαστική διαμάχη με την Google.

Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται.

Η δίκαιη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών θα διασφαλιστεί. Μελλοντικές αλλαγές στη νομοθεσία δεν θα πρέπει να μεταβάλουν το συνολικό της ύψος.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να υπηρετούνται με συνέπεια και οι δύο παραπάνω ανάγκες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 135
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4