Ελλάδα

ΔΕΗ: Βροχή από εξώδικα, διακοπές ρεύματος, αλλά και ρύθμιση με λιγότερες δόσεις

- Νέο μοντέλο ρύθμισης για χρέη στο ρεύμα με μεγαλύτερη προκαταβολή - Λιγότερες οι δόσεις για τους καταναλωτές - Εξώδικα άρχισαν να λαμβάνουν αγρότες και επαγγελματίες - Απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης όσοι δεν πληρώσουν - Δείτε τι αλλάζει για όσους έχουν χρέη στη ΔΕΗ

Στο στόχαστρο της εταιρείας που εισπράττει για λογαριασμό της ΔΕΗ τα χρέη των καταναλωτών έχουν μπει σε πρώτη φάση όσοι χρωστούν ποσά άνω των 1.000 ευρώ. Οι πρώτοι που λαμβάνουν εξώδικα στα οποία καλούνται να απαντήσουν εντός 15 ημερών είναι κυρίως αγρότες και επαγγελματίες σε νησιά ή τουριστικές περιοχές. Οι οφειλέτες καλούνται να διακανονίσουν το χρέος τους, ενώ όσοι δεν ανταποκριθούν απειλούνται ακόμη και με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

DEH LOGARIASMOS

Η ΔΕΗ έχει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας. Τα χρέη έχουν φτάσει στα 2,8 δισ. ευρώ και έτσι έχει ξεκινήσει το σαφάρι της είσπραξης. Εκτός από τους οφειλέτες ποσών άνω των 1.000 ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι χρωστούν. Η εταιρεία έχει ως στόχο για το 2018 την είσπραξη τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων, ωστόσο εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός θα υπερκαληφθεί και το ποσό θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αλλάζει και η ρύθμιση που γίνεται για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς. Πλέον οι δόσεις μειώνονται από τις 46 στις 24 και παράλληλα μεγαλώνει και το ύψος της προκαταβολής που θα πρέπει να δώσει ο οφειλέτης.

DEH LOGARIASMOS

Πως γίνεται η ρύθμιση

Για μηνιαίο λογαριασμό ως 100 ευρώ η προκαταβολή ορίζεται στο 10%. Για λογαριασμούς από 101 ως 250 ευρώ το μήνα η προκαταβολή πάει στο 15%, ενώ για ποσά από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή ορίζεται στο 20%.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των δόσεων είναι το πολύ 24, ενώ η δόση δεν μπορεί να ξεπερνάει το ποσό του μέσου μηνιαίου λογαριασμού. Εάν προκύπτει υπόλοιπο τότε ο καταναλωτής θα πρέπει να το πληρώσει στην προκαταβολή.

Η ΔΕΗ έχει χωρίσει τους οικιακούς πελάτες σε έξι κατηγορίες:

1.Συνεπείς και χωρίς διακανονισμούς

2.Συνεπείς που πληρώνουν τον διακανονισμό που έχουν κάνει

3.Πελάτες με έναν απλήρωτο λογαριασμό ή μια αθέτηση πληρωμής του διακανονισμού.

4.Πελάτες με πολλές αθετήσεις πληρωμής διακανονισμούς

5.Πελάτες στους οποίους έχει γίνει διακοπή λόγω χρέους και δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών

6. Πελάτες με διαπιστωμένη ρευματοκλοπή

Για τους πελάτες που ανήκουν στις δυο τελευταίες κατηγορίες η ρύθμιση πλέον ορίζει ποσό προκαταβολής στο 30% της οφειλής και εξόφληση σε 18 δόσεις, ενώ αν έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα η προκαταβολή ανεβαίνει στο 40% και οι δόσεις ορίζονται ως 12.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 1
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13