Πολιτική

Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου οι αποφάσεις για έξοδο από το Μνημόνιο και το χρέος

Τον άλλο μήνα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα γίνουν γνωστές οι οριστικές αποφάσεις γα τα δύο ελληνικά ζητήματα: Τον οδικό χάρτη εξόδου από τα Μνημόνια και την ελάφρυνση του χρέους.

Το τέλος της εποχής των Μνημονίων στην Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα επισφραγιστούν, ουσιαστικά, στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Αυτό εκτίμησε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενημερώντας τους δημοσιογράφους στις  Βρυξέλλες, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη.

Ο ίδιος Κοινοτικός παράγοντας εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Μετά το … Μουντιάλ τα σπουδαία

Υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων για το χρέος, θα ληφθούν στο Eurogroup του Ιουνίου. Αίσθηση προκαλεί, ακόμη, η εκτίμηση του υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν, ανεξάρτητα, από τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 24 Μαΐου, σημείωσε: “θα μιλήσουμε αναλυτικότερα για το χρέος και θα δούμε”.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν είναι αμφισβήτηση του αρχηγού
Ο Παύλος Γερουλάνος διέψευσε ότι το θέμα είναι μόνο προσωπικό, τονίζοντας πως χρειάζεται μια ηγετική ομάδα που θα πείθει ότι το πρόγραμμά τους μπορεί να γίνει πράξη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Παύλο Γερουλάνο
Η κυβέρνηση ανησυχεί για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι αλλα επιμένει ότι η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για την εκταφή
Το Μέγαρο Μαξίμου, δεν θέλει να έρθει σε «μετωπική σύγκρουση» με τους συγγενείς των θυμάτων, που ψάχνουν το δίκιο τους, και γνωρίζει πολύ καλά, από την εποχή των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη, ότι αυτή η υπόθεση έχει πολιτικό κόστος
Ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι 1