Πολιτική

Εκτός Βουλής για 15 μέρες και μισός μισθός στον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής

Το επεισόδιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έφερε την τιμωρία του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας ο βουλευτής θα αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις για 15 ημέρες ενώ θα του επιβληθεί και περικοπή της μισής μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Το πειθαρχικό μέτρο επιβλήθηκε στον βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά με υβριστικές του αναφορές, και για δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Ο Γιάννης Λαγός είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως “προδότες” και “πουλημένοι” προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη.

Πριν από τη λήψη απόφασης, δόθηκαν στον βουλευτή 5 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του. Ο Ιωάννης Λαγός έκανε λόγο για επιλεκτική δημοκρατία, είπε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ακούστηκαν στην αίθουσα αναφορές σε βάρος του από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Χρ. Μαντάς, Χρ. Λάππας) για τις οποίες δεν κινήθηκε αντίστοιχη διαδικασία και κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτρέψατε το πάρτι στα μονοπώλια
«Απέναντι σε αυτήν την επίμονη ακρίβεια, εμείς έχουμε πει πως η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων και έχουμε επιτυχίες» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
60
Νίκος Καραχάλιος: Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ενωθούν σε κόμμα οι ΑΝΕΛ και το Κύμα με πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού – «Παλαβομάρες»
«Αυτή ήταν συμβολικά η ανισόρροπη ιδέα του Πάνου! Να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ και η Μαρία να το συγχωνεύσει με το Κύμα και σε ρόλο αντιπροέδρου άλλη σεβαστή κυρία. Τα έκανε όλα μπάχαλο»
Ο Νίκος Καραχάλιος 5