Πολιτική

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά αλλά σήμερα έχει να πει καλά νέα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατανάλωση τσιγάρων έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία 10ετία, ότι η μείωση του καπνίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους, ότι 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, και ενοχλούνται όταν επιτρέπεται, και ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου.

«Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και είναι πια φανερό ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους. Είναι άλλωστε αδιανόητο να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο. Πρώτον γιατί δεν υπήρξε πολιτική βούληση και δεύτερον γιατί δεν συγκροτήθηκε ποτέ αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός», αναφέρει και τονίζει:

«Το έχω ξαναπεί και θέλω σήμερα να το επαναλάβω. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί. Χωρίς εξαιρέσεις. Παντού και πάντα. Αν σε κάτι, ωστόσο, δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενημέρωση. Κυρίως των παιδιών μας στα σχολεία, όπου το έδαφος πια είναι πρόσφορο για να μην ξεκινήσουν ποτέ αυτήν την βλαβερή συνήθεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
121