Κόσμος

“Πόρτα” από τη Βουλγαρία στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ!

Η στάση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ σχετικά με τη συμφωνία για τη "Βόρεια Μακεδονία" δεν εκνεύρισε μόνο τον Ζόραν Ζάεφ. Θέση υπέρ της σκοπιανής κυβέρνησης πήρε ξεκάθαρα η Βουλγαρία, που έριξε… πόρτα στον πρόεδρο των Σκοπίων!

Ο Ιβάνοφ βρίσκεται στη Βουλγαρία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Στη Σόφια επρόκειτο να συναντήσει τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και την υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα. Αλλά αμφότεροι ακύρωσαν τη συνάντησή τους μαζί του!

Και αυτό γιατί, όπως είπαν, δεν θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική πολιτική των Σκοπίων.

«Δεν συμφωνούμε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ»

«Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας. Η θέση μας είναι σαφής, καθώς και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Επίσης είναι σαφής και η θέση του προέδρου της ΠΓΔΜ. Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια. Το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, είναι η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητηθεί», αναφέρει ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και από την Προεδρία στα Σκόπια, εκτός από την υποδοχή από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ στη Σόφια, επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ και την επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS