Πολιτική

Β. Ντομπρόβσκις: “Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει”

“Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και συζητήσαμε ένα φάσμα θεμάτων”, δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την βεβαιότητα πως το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα τερματιστεί τον Αύγουστο και με τα εμπροσθοβαρή μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της, έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει με αξιοπιστία στις αγορές, εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

“Αναμένουμε και ήδη εργαζόμαστε για μια υπερκείμενη συμφωνία σε μια εβδομάδα στο Eurogroup” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Επισήμανε ακόμα ότι “είναι σημαντικό να φτάσουμε σε συμφωνία για τα μέτρα μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους”.

Ερωτηθείς για αν αυτό θα γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, απάντησε: “Αναμένουμε μια υπερκείμενη συμφωνία και αυτή θα έχει αρκετά στοιχεία. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει μια προϋπόθεση, αν θέλετε, η οποία είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, την οποία ψηφίζει σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεύτερον, υπάρχει συμφωνία στα μέτρα για το χρέος και το τι μπορεί να γίνει και, από την πλευρά της Κομισιόν – υπογραμμίζουμε την ανάγκη να έχουμε εμπροσθοβαρή μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει με αξιοπιστία στις αγορές”.

Και όπως συμπεραίνει, “αυτές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, όμως θα έλεγα πως η στάση όλων των πλευρών είναι εποικοδομητική, έτσι ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας”.

Β. Ντομπρόβσκις: Οι Έλληνες ανασαίνουν ξανά

“Πρώτα από όλα θα δούμε ότι η ελληνική οικονομία τελικώς ανακάμπτει”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξήγησε, πως “η χώρα επέστρεψε πέρυσι στην πραγματική οικονομική ανάπτυξη, έτσι φέτος περιμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι γύρω στο 2%. Βλέπουμε ότι από τα 35 δισ. ευρώ που επιστρατεύθηκαν το 2015, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει μόνον 16 δισ. Επιπλέον, η χώρα μετακινήθηκε από ένα από τα χειρότερα ποσοστά απορρόφησης ευρωπαϊκών κεφαλαίων σε ένα από τα καλύτερα…”!

Καταλήγοντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι: “με τις πολλές και πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζονται και την στροφή για επενδύσεις στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι ελληνική οικονομία έχει καλές δυνατότητες για οικονομική ανάκαμψη”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς