Κόσμος

Σκόπια: Τραβά το “αυτί” του Ιβανόφ η Ε.Ε για την συμφωνία – “Περιμένουμε να δείξει ορθή συμπεριφορά”

Το "αυτί" του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ τραβά η Ε.Ε, με τον αρμόδιο επίτροπο για την διεύρυνση Γιοχάνες Χαν να δηλώνει πως θα πρέπει να ακούσει τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε επίκληση στο… αίσθημα ευθύνης του προέδρου της πΓΔΜ, ο οποίος δεν προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Αθήνας για το νέο όνομα, και αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

“Είναι σωστό να έχει κανείς γνώμη, είναι μέρος της δημοκρατίας”, αλλά “οι πολίτες βλέπουν την πρώτη του αντίδραση” και “το να μην ακούει και να μην συζητάει δεν είναι καλό”, δήλωσε ο Χαν.

Πρόκειται για μια συμφωνία που οδηγεί σε εξομάλυνση μεταξύ των δύο χωρών, βελτιώνοντας το εμπόριο, τις συνθήκες διαβίωσης και τις μελλοντικές δυνατότητες των πολιτών, αναμένω από τον πρόεδρο των Σκοπίων τουλάχιστον να ακούσει τους υπουργούς του», επανέλαβε ο επίτροπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από έκρηξη φυσικού αερίου κατέρρευσαν δύο κτίρια στην Κωνσταντινούπολη - Ανασύρθηκαν επτά άτομα, τουλάχιστον δύο οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους - Τα δύο γειτονικά κτίρια κατέρρευσαν μετά από έκρηξη στο ένα εκ των δύο οικημάτων η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φυσικό αέριο
Rescue teams and firefighters search the site where two residential buildings collapsed in Istanbul, Sunday, March 22, 2026. (AP Photo/Khalil Hamra)