Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC: Στο 14,4% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της MARC, η οποία "δίνει" στην αξιωματική αντιπολίτευση 30,6%, ενώ στο κυβερνητικό κόμμα 16,2%. Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να διαφωνεί με την συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Η διαφορά αυτή των 14,4 μονάδων είναι αρκετά αυξημένη, σε σχέση με τις 10,3 μονάδες που είχε καταγράψει η εταιρεία σε δημοσκόπηση τον Μάρτιο.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,3%, ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να συγκεντρώνει το 6,3% των ερωτηθέντων.

Για μια ακόμα φορά εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,8%) και ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%)

Μαζικό “όχι” για τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Την ίδια στιγμή πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνο που διαφωνεί με την συμφωνία για την “Βόρεια Μακεδονία”. Συγκεκριμένα το 73,2% λέει “όχι” στην χρήση του ονόματος και το 68,3% δηλώνει αντίθετο συνολικά με την συμφωνία.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η προτίμηση των ερωτηθέντων καταγράφεται και στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,5 %. Πάντως το 40,9% δεν προτιμά κανέναν από τους 2.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Επιθυμεί να δώσει οξυγόνο στους πολίτες» λέει η Μαρία Γρατσία για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
«Την κυρία Καρυστιανού την ενδιαφέρει η δράση, την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να αλλάξουν τα πράγματα για όλους. Δεν την ενδιαφέρει το ποιος θα ηγηθεί» συμπλήρωσε η δικηγόρος της
Μαρία Καρυστιανού
Ο Γεωργιάδης έκανε καρδούλα στη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε στο «Γεννηματάς»: «Καταστρέψατε την προπαγάνδα της αριστεράς»
Η γυναίκα τον γέμισε με κομπλιμέντα τη στιγμή που συνδικαλιστές του επιτίθονταν λεκτικά για όσα έχει κάνει στο ΕΣΥ - «Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ» της είπε
Άδωνις Γεωργιάδης
14