Πολιτική

Τζανακόπουλος για Λαζαρίδη: Χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις – Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Το πρώτο σχόλιο δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη, που αφήνει τη συγκυβέρνηση με 152 βουλευτές.

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συζητούν όλα τα θέματα που ανακύπτουν.

Αναλυτικά, «η κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν απειλείται αλλά είναι και απολύτως σταθερή. Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

«Χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις»

Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».

 «Δεν είχε κατατεθεί η πρόταση για διευρυμένη πλειοψηφία»

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι την ημέρα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δεν είχε κατατεθεί η πρόταση από τον Πάνο Καμμένο να περάσει η συμφωνία με την πΓΔΜ από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 . Τόνισε πως κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας βρίσκονται σε επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις και εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9