Κόσμος

Κόντε: Δεν συμφωνήσαμε τίποτα με την Γερμανία για επιστροφή μεταναστών

Σε καμία συμφωνία δεν κατέληξε η Ιταλία με την Γερμανία για επιστροφές μεταναστών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Ο Κόντε ανέφερε ότι ήδη από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, είχε ξεκαθαρίσει ότι η χώρα του δεν δέχεται να συζητήσει για το θέμα των δευτερογενών μετακινήσεων, αν προηγουμένως δεν διευκρινιστεί το θέμα των πρωτογενών μετακινήσεων.

«Δεν έχω συμφωνήσει τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Τζ. Κόντε και πρόσθεσε πως η αναφορά στις δευτερογενείς μετακινήσεις στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι απλώς μια επαναβεβαίωση των αρχών που ίσχυαν ήδη. Ο ίδιος, σημείωσε ότι η χθεσινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αφορούσε στη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, αλλά σε μια σειρά σημαντικών αρχών που έπρεπε να διευκρινιστούν.

“Δεν θα φτιάξουμε ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής”

Εξάλλου, ο Τζ. Κόντε ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν θα είναι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ που θα δημιουργήσουν «ελεγχόμενα κέντρα» υποδοχής μεταναστών, επισημαίνοντας ότι τα κέντρα αυτά θα δημιουργηθούν σε εθελοντική βάση. Δεν ανέφερε, ωστόσο, ποιές χώρες δέχτηκαν να φτιάξουν τέτοια κέντρα στην επικράτειά τους.

Τέλος, ο Τζ. Κόντε επιβεβαίωσε ότι απείλησε και σήμερα με βέτο τα συμπεράσματα της ευρωζώνης για την οικονομική και νομισματική ένωση. Ο λόγος εξήγησε ήταν ότι η Ιταλία ζητούσε στο πλαίσιο της τραπεζικής ενοποίησης να συμπεριληφθεί ένας μηχανισμός ασφαλείας (backstop) για το τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα για το ενιαίο ταμείο εξυγίανσης. Όπως είπε, έγινε ένα μικρό διάλειμμα, το αίτημα της Ιταλίας ικανοποιήθηκε και υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη κόλαση στη Γαλλία: Ένας νεκρός και 80.000 στρέμματα καμένα
Ένας νεκρός, τραυματίες, δεκάδες σπίτια καμένα και χιλιάδες στρέμματα βλάστησης έχουν καταστραφεί στη νότια Γαλλία, όπου μαίνεται τεράστια πυρκαγιά – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και κλείσιμο αυτοκινητόδρομου
Καπνός υψώνεται κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στη νότια Γαλλία
Serial killer στην Αργεντινή: Βρήκαν οστά και κομμένη μύτη στο σπίτι του – Τους ξεγελούσε με προσφορές για δουλειά και τους δολοφονούσε
Ανθρώπινα οστά και υπολείμματα εντοπίστηκαν στο σπίτι 37χρονου στην επαρχία Χουχούι – Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν κάθε Παρασκευή
Περιπολικό στην Αργεντινή 1